Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Østre Landsret tilkender indsat erstatning for uberettiget sanktion

Landets fængsler har gennem en årrække haft en alt for restriktiv politik, når det gælder erstatning for uberettigede sanktioner mod indsatte. Det fremgår tirsdag af en opsigtsvækkende dom fra Østre Landsret, der tilsyneladende underkender Kriminalforsorgens fortolkning af loven gennem mere end 16 år, skriver Politiken.dk.

Tirsdagens dom tager udgangspunkt i en sag om en mand, der tilbage i 2014 blev flyttet fra et åbent fængsel til det lukkede Statsfængslet Ringe. Overførslen skete som en konsekvens af, at han under afsoningen blev sigtet for at have overfaldet en person i Haderslev.

Da sagen om overfaldet kom for retten, blev han imidlertid frikendt. Derfor mente han sig berettiget til erstatning for det halve år, som han nåede at tilbringe i det lukkede fængsel. Men Kriminalforsorgen sagde nej.

Tilsyneladende var afvisningen helt i overensstemmelse med myndighedens årelange praksis. Men nu har både Københavns Byret og Østre Landsret altså understreget, at det var fejl.

Advokat Claus Bonnez, der førte sagen i landsretten, forventer, at Kriminalforsorgen nu vil blive mødt af en stribe krav om erstatning.