Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nye dommere skal lette presset på domstolene

De danske domstole har gennem længere tid været udfordret af stigende sagsbunker og sagsbehandlingstider. Nedlukningen af domstolene fra uge 12 til 17 som følge af COVID-19 har samtidigt betydet, at bunkerne har vokset sig endnu større. Blandt andet er antallet af domsmandssager steget med knap 3.000 sager i perioden, skriver Justitsministeriet.

Det efterlader mange ofre i en urimelig venteposition. Regeringen har derfor besluttet at afsætte 7 mio. kroner til ansættelse af flere dommere i 2020. Konkret skal der konstitueres fire nye byretsdommere. De nye byretsdommere skal indsættes ved de byretter, der har haft den største tilgang af verserende straffesager. Derudover skal der blandt andet rekrutteres flere dommerfuldmægtige ved byretterne, ligesom brugen af tilkaldedommere udvides.

Til styrkelse af landsretterne ansættes der seks nye landsdommere, som tiltræder hurtigst muligt i 2020, skriver Justitsministeriet.

Link til pressemeddelelse fra Justitsministeriet