Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny statistik fra politiet: Mindre kriminalitet i 2020 – dog flere bedragerisager

Rigspolitiet har offentliggjort sin opgørelse over kriminaliteten i 2020. Den viser, at politiet i 2020 modtog færre anmeldelser om kriminalitet. Til gengæld blev flere mistænkte sigtet, og politiet kom generelt hurtigere frem til de borgere, der havde brug for det, oplyser Rigspolitiet.

Der blev i 2020 anmeldt knapt 9 procent færre straffelovsovertrædelser. Det er især inden for tyveri og indbrud, at borgerne har oplevet faldende kriminalitet, men også den personfarlige kriminalitet er faldet under corona-pandemien. På indbrudsområdet fortsatte de senere års positive udvikling, og der blev således anmeldt det laveste antal indbrud i privat beboelse siden 2007.

Mens kriminaliteten i 2020 faldt på stort set alle områder, er der dog fortsat vækst i bedragerisagerne. I 2020 steg antallet af anmeldte sager om bedrageri med 9 procent, mens antallet af rejste sigtelser i samme periode voksede med knap 19 procent.

På hele straffelovsområdet er den såkaldte sigtelsesprocent vokset fra knap 45 procent i 2019 til knap 55 procent i 2020. Det er det højeste niveau siden 2007.

Læs hele artiklen på Rigspolitiets hjemmeside