Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Møgelkær Fængsel genåbnes tre år efter lukning

Kriminalforsorgen har besluttet at genåbne 66 åbne pladser i Møgelkær Fængsel ved Horsens i Jylland for at afhjælpe det aktuelle pres i de åbne fængsler, skriver Justitsministeriet. Ministeriet oplyser, at der er udsigt til et belæg på over 104 procent i år. De nye pladser bliver efter planen taget i brug i juni i år.

Som følge af COVID-19 blev der ikke indkaldt nye indsatte til afsoning i perioden fra 10. december 2020 til 8. februar 2021. Det betød et kortvarigt og midlertidigt fald i belægget, især i landets åbne fængsler. Men det betyder samtidig, at der er oparbejdet en kø af personer, der skal ind og afsone, og som betyder, at der vil være ekstra pres på de åbne fængselspladser i den kommende tid. Det er det pres, genåbningen af de 66 pladser i Møgelkær Fængsel skal afhjælpe. “Kriminalforsorgen vurderer, at genåbningen af de åbne fængselspladser kan tilrettelægges sådan, at det håndteres inden for den nuværende bemandingssituation,” skriver Justitsministeriet.

Foruden de genåbnede pladser har regeringen allerede taget en række andre initiativer til at håndtere det høje belæg i Kriminalforsorgen. Med dette års finanslov er der bl.a. sat penge af til etablering og forberedelse af op imod 250 nye pladser til indsatte, oplyser Justitsministeriet.

Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, siger, at beslutningen om at genåbne 66 pladser i Møgelkær Fængsel er en ”rigtig god nyhed”. Han tilføjer, at der i de seneste tre år har været et historisk overbelæg, og det derfor er oplagt at genåbne fængslet. ”Jeg håber dog, at der er tilstrækkeligt med mandskab til at dække vagterne, for betjentmanglen er jo som bekendt et stort problem – også i Midt- og Nordjylland,” siger Bo Yde Sørensen.

Link til pressemeddelelse fra Justitsministeriet

Link til pressemeddelelse fra Fængselsforbundet