Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kriminalforsorgen har taget bodyscannere i brug

Nyborg og Enner Mark fængsler er begyndt at bruge bodyscannere fra 3. juli, som vi kender fra lufthavne i hele verden. Det har styrket adgangskontrollerne, så det bliver endnu sværere at smugle våben, mobiltelefoner og andre ulovlige genstande ind i fængslerne, fremgår det af en artikel på Kriminalforsorgens hjemmeside.

Bodyscanneren undersøger en person ved hjælp af millimeterbølger. Den viser, om der er metal, keramik, væsker, plastik eller andre ting gemt på personen, som ikke er en naturlig del af kroppen. Resultatet bliver vist på en skærm på en generisk tegning af en menneskekrop. På tegningen er det markeret, hvor på kroppen genstanden er.

”Når vi bruger bodyscanneren kan vi visitere en person uden at skulle røre vedkommende. Hvis vi kan se, at personen har skjulte effekter på sig vil vi bede om at se dem, så vi kan undersøge dem nærmere. Får vi ikke lov til det kan vi nægte adgang til fængslet,” siger sikkerhedschef Lars Rau Brysting.

Scannerne bliver stillet op på alle sikkerhedsklasse 1 og 2-fængsler og -arresthuse, så snart det er muligt. Da det kræver plads at indrette adgangskontrol efter den nye standard, skal der ske en ombygning af de enkelte lokaliteter, så den nye scanner kan være der. De fleste steder vil være klar til at bruge scannerne inden årets udgang.

Ud over Enner Mark og Nyborg fængsler, skal scannere stilles op i Vestre Fængsel, Helsingør Arrest, Køge Arrest, Randers Arrest, Aarhus Arrest og i det kommende Storstrøms Fængsel.