Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Justitsministeren bebuder reform mod ungdomskriminalitet

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sagde i sin grundlovstale på Fanø, at han vil gennemføre en reform mod ungdomskriminalitet. Helt specifikt skal indsatsen rettes mod de unge mellem 12 og 17 år, skriver Information.dk.

”Jeg synes, at det er vigtigt, at der er en mærkbar konsekvens, når unge begår noget kriminelt, så de forstår, at man må stå til ansvar for sine handlinger.

Jeg vil gerne understrege, at det også er vigtigt – og en af mine hovedprioriteter – at vi rækker en hånd ud til de her unge mennesker. Hjælper dem tilbage til fællesskabet. Det er denne kærlige, men konsekvente tilgang, der skal bære den ungdomskriminalitetsreform, jeg snart lægger frem,” sagde Pape.

Han understregede, at det ikke handler om at sende børn i fængsel.

”Vi skal for eksempel sikre os, at myndighederne arbejder bedre sammen for at hjælpe de unge, der er på vej ind på en kriminel løbebane. Det handler ikke om at sende børn i fængsel. Det handler om at sætte tidligt og effektivt ind, så unge mennesker ikke havner på samfundets skyggeside,” sagde Søren Pape Poulsen i sin grundlovstale.