Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hver tredje rocker og bandemedlem falder fra exitforløb

“Flere rockere og bandemedlemmer skal hjælpes til at forlade miljøet via såkaldte exitforløb. Det er et af de centrale værktøjer i den bandepakke, som justitsminister Søren Pape (K) fremlagde forleden for at dæmme op for det stigende antal rocker- og banderelaterede skyderier. Men tal fra Rigspolitiet viser, at hver tredje kandidat i exitprogrammet falder fra igen,” skriver Jyllands-Posten.

Line Lerche Mørck, Aarhus Universitet, som forsker i bande-exit, kritiserer både optaget og frafaldet.

”Der er for få, der vælger det. Der er mange penge at spare ved at gøre dem til produktive medborgere, det styrker også trygheden hos potentielle ofre,” siger hun til Jyllands-Posten.

Avisen oplyser, at der i 2016 var 1.396 registrerede rockere og bandemedlemmer i Danmark. Ifølge Rigspolitiet, som fører statistik over alle kandidater uden for fængslerne, var 96 personer ved årsskiftet i gang med et exit-forløb. I 2015 og 2016 blev der gennemført 60 exitforløb, 30 blev afbrudt. 36 kom aldrig i gang – f.eks. fordi kandidaten ikke blev vurderet tilstrækkeligt motiveret.

Rigspolitiet har ikke et samlet overblik over, hvorfor hver tredje falder fra, oplyser politikommissær Peter Steffensen fra Nationalt Forebyggelsescenter.