Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængslerne skal have ny sikkerhedsorganisation

Bandemedlemmer har skabt et mere råt miljø i fængslerne. Derfor etableres en ny sikkerhedsorganisation med fokus på de farligste indsatte, skriver Kristeligt Dagblad.

Det danske fængselsvæsen er klar til at tage nye og utraditionelle metoder i brug for at komme forråelsen og overfaldene mod personalet til livs. Ikke alene skal der bygges nyt, indsatte skal samtidig flyttes rundt, og så skal der oprettes en ny efterretnings- og sikkerhedsorganisation i fængslerne.

Det fortæller Thorkild Fogde, direktør i Kriminalforsorgen, som efter sommerferien skal præsentere et samlet oplæg til aftaleparterne bag den nye flerårsaftale for fængslerne. Hensigten er blandt andet at sikre ”en mere konsekvent indgriben over for indsatte med negativ adfærd”. Aftalepartierne er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

”Det er en styrket intern efterretnings- og sikkerhedsorganisation, som skal sikre, at vi bliver bedre til at risikovurdere de enkelte indsatte, så de få ikke ødelægger det for de mange. Vi skal sikre, at vi kan matche de indsatte til de forskellige sikkerhedsstandarder i fængslerne. Det kræver, at vi bedre end i dag kan vurdere de indsattes farlighed. Især dem fra bandemiljøet. Men det skal også sikre, at de indsatte, der opfører sig ordentligt, kan afsone under mindre restriktive forhold,” siger Thorkild Fogde til Kristeligt Dagblad.

 

I tilknytning til artiklen bringer Kristeligt Dagblad et interview med Kriminalforsorgens direktør, Thorkild Fogde (betalingsartikel):
Direktør i Kriminalforsorgen: Vi må have et opgør med ghettoer og parallelsamfund
Kristeligt-dagblad.dk, 27-07-2018