Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængselsforbundet: Succes med uddannelsesafdeling i Søbysøgård Fængsel

De seneste tre år har en uddannelsesafdeling i Søbysøgård Fængsel på Fyn givet indsatte og fængselsbetjente en positiv hverdag med konfliktfrie relationer. Succesen bygger blandt andet på et fast personale på afdelingen,” skriver på Fængselsforbundets netavis om et treårigt pilotprojekt, der netop er afsluttet.

Afdelingen har kort fortalt tilgodeset de indsatte, der ønsker et afsoningsmiljø, hvor uddannelse er i højsædet. Det betyder blandt andet, at de indsatte fra projektet er særligt screenet til afdelingen, og at både fængselsbetjente og indsatte har fokus og interesse for uddannelse.

“Afdelingen har en meget positiv stemning, og god kontakt mellem betjente og indsatte. Det her er den rigtige vej frem i forhold til indsattes resocialisering og fængselsbetjentenes arbejdsmiljø,” siger fængselsbetjent og tillidsrepræsentant Michael Sørensen til Fængselsforbundets netavis.

Netavisen skriver, at ”den nærmest konfliktfri uddannelsesafdeling står i skærende kontrast til det rå arbejdsmiljø i andre dele af Kriminalforsorgen. Og der er en god grund til, at det har været muligt at skabe et roligt miljø. Den lokale ledelse har nemlig så vidt muligt holdt et løfte om ikke at rokere betjentene væk fra afdelingen. Det har styrket relationerne mellem indsatte og betjente.”

Et tilsvarende pilotprojekt har kørt på en uddannelsesafdeling i Nyborg Fængsel, og Kriminalforsorgen lægger op til, at uddannelsesafdelingerne i de to fængsler skal fortsætte, skriver Fængselsforbundets netavis.