Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Børne- og socialminister: Forældre, der er dømt for alvorlig kriminalitet, skal som udgangspunkt miste retten til at spille en rolle i deres børns liv

Det skal være slut med delt forældremyndighed til forældre, der er dømt for alvorlig kriminalitet, hvis det står til børne- og socialminister Mai Mercado, skriver Ekstra Bladet.

”I første omgang vil jeg bare tage en åben drøftelse med partierne, og det skal være med det formål at få strammet op på lovgivningen,” siger hun til Ekstra Bladet.

Det kommer efter historier i blandt andet Ekstra Bladet, hvor faren Anders Hansen var stærkt utilfreds med, at han skal dele forældremyndigheden over sin datter med pigens mor, der er idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg på patienter på Nykøbing Falster Sygehus og for ulovlig medicinering af datteren, samt historier i Viborg Folkeblad om blandt andet en mand, der er dømt for overgreb på sin tidligere steddatter, men fortsat har ret til samvær med sin biologiske datter.

I begge sager svarede Mai Mercado, at hun ville undersøge, om der var behov for at ændre eller klargøre reglerne.

”Det har jeg haft lejlighed til at gøre, og det er min holdning, at forældre, der er dømt for alvorlig kriminalitet, pædofili, drab og drabsforsøg med deres gerning som udgangspunkt mister retten til at spille nogen som helst rolle i et barns liv. Jeg skal ikke kunne afvise, at der er nogle former for drabsforsøg, hvor det vil være meningsfuldt, at der er et samvær. Men i udgangspunktet mener jeg faktisk ikke, at man bør have det,” siger Mai Mercado til Ekstra Bladet.