Husk seminar 1. april: Hvordan kan kirken hjælpe løsladte tilbage til samfundet?

Husk seminar 1. april: Hvordan kan kirken hjælpe løsladte tilbage til samfundet?

Hvilken rolle har kirken at spille for folk, som er på vej tilbage til samfundet efter endt afsoning? Hvordan byder man indsatte velkommen i fællesskabet? Det er nogle af de spørgsmål, som vi vil stille skarpt på, når Ruth Devent, som selv har afsonet en dom i et engelsk fængsel, besøger Danmark sammen med kriminolog og forsker ved Cambridge University, Dr. Ruth Armstrong (billedet) for at deltage i et seminar i København den 1. april 2019 om kirken og mennesker i fængsel.

Seminaret holdes af Café Exit og FUV
i Apostelkirkens menighedslokaler, Saxogade 13, 1662 København V,
mandag den 1. april 2019, kl. 15-18. 
Oplæggene holdes på engelsk, og simultantolkes til dansk.

• Du kan tilmelde dig på linket her senest den 27. marts 2019. Det er gratis at deltage.

• Læs mere om seminaret her.  

 

LB Foreningens Fond donerer 100.000 til kriminalpræventive foredrag for skoleklasser

LB Foreningens Fond har bevilget 100.000 kroner til et pilotprojekt i Café Exit, der går ud på at tilbyde kriminalpræventive foredrag til skoleklasser. Målet er at komme ud på skoler med foredragene, og som led i projektet skal der udarbejdes et materiale, som kan give skoleeleverne mere faktuel viden om kriminalitet, fængselsforhold og de barrierer, som indsatte møder, når de løslades. Mange står fx med en stor gæld til det offentlige og en plettet straffeattest, som begrænser mulighederne for at blive ansat i et job.

Målet med foredragsvirksomheden er, at de unge får et reelt indblik i den kriminelle verden, så de ikke af en misforstået romantiseret opfattelse bliver fristet til at begå kriminalitet eller blive medlem af en bande.

Læs mere.  

 

Generalforsamling torsdag den 4. april 2019

Foreningens ordinære generalforsamling holdes torsdag den 4. april 2019, kl. 18.00-19.30, i Apostelkirkens menighedslokaler, Saxogade 13, 1662 København V.

Indkaldelsen og den foreløbig dagsorden kan læses her.

Den endelige dagsorden offentliggøres her på hjemmesiden senest torsdag den 28. marts 2019.

 

“Viceværten” underholder ved kultureftermiddag i København

Ved kultureftermiddagen i København torsdag den 28. marts står Tyge Bruun og Arne Berg for underholdningen. Det har de som “Viseværten” gjort mange gange, Tyge som sanger og solist på mundharmonika, og Arne ved klaveret. Programmet står på danske sange og viser til årstiden. Vi runder nok også Kai Normann Andersen, Gustav Winckler, Otto Brandenburg og John Mogensen, så der bliver rig lejlighed til at synge med.

Kultureftermiddagen begynder kl. 16.30 i Apostelkirkens menighedslokaler, Saxogade 13 (over gården), 1662 København V. Kultureftermiddagen slutter kl. 19.30.

 

Pusterummet – et sted for pårørende

Pusterummet er et sted, hvor pårørende til indsatte og tidligere indsatte kan mødes i et hyggeligt og uformelt cafemiljø.

Som pårørende til en indsat kan man have brug for at dele både de svære, men også de lettere ting med nogen, som er i samme båd uden at skulle forklare og forsvare sig selv eller den indsatte. Man kan også have brug for at, blive bekræftet i sine tanker og følelser omkring selve afsoningen og tiden omkring og efter løsladelsen. Pusterummet skal være et sted, hvor der er plads til fortrolighed og til bare at være.

Læs mere – og se datoer.


Kommende begivenheder


    Café Exit

    *|LIST:EMAIL|*