Nyheds-update – UDKAST

Generalforsamling i Café Exit: Fokus på netværksrådslagning og resocialisering

Café Exit afsluttede ved udgangen af 2017 med succes et pilotprojekt med netværksrådslagning, som er en metode, hvor den indsattes netværk involveres i arbejdet med at støtte den indsatte til at vende tilbage til samfundet efter afsoningen. Det var et af de punkter, sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen trak frem i sin formandsberetning ved Café Exits generalforsamling, der blev holdt den 19. april 2018 i Apostelkirken i København. Netværksrådslagning er nu et permanent tilbud i Café Exit.

Formanden trak også en anden arbejdsmetode frem i sin beretning – nemlig opstarten af pilotprojektet ”Fra Fangenskab til Fællesskab”. Projektet gennemføres i samarbejde med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) og sogne i tre provstier på Sjælland og Falster (Holbæk, Køge og Nykøbing Falster Provstier). Projektet går ud på at inddrage frivillige i de pågældende sogne i at støtte løsladte, når de skal vende tilbage til samfundet efter afsoningen.

 

Lars & UHøRT optrådte med festlig energi ved kultureftermiddagen i København

Der var energi på scenen, da Lars & UHøRT optrådte med deres skæve poesi, underspillet socialrealisme og moderne protestsange ved Café Exits kultureftermiddag i København den 26. april i Apostelkirkens menighedslokaler. De fire professionelle musikere gav et flot rytmisk show med en blanding af rock, jazz, punk, tilsat tango og andre stilarter i numre som ”Revolution”, ”Tusmørketid”, ”Regnbuens skygge” og ”Ingen vil ha’ mig”, og der var en rigtig festlig stemning blandt deltagerne. Flere af sangene er med på gruppens CD/LP ”skRåT”.

 

Fængsel finder radikaliseret materiale på spilkonsoller

Kriminalforsorgen.dk, 26-04-2018

Kriminalforsorgen har fundet radikaliseret materiale på fire af Kriminalforsorgens spilkonsoller i Nyborg Fængsel, oplyser Kriminalforsorgen. Direktør Thorkild Fogde kalder det en alvorlig sikkerhedsbrist.

Efter at opdagelsen blev gjort onsdag, har Kriminalforsorgen indsamlet alle spilkonsoller i de lukkede fængsler og de fire største arresthuse. Det overvejes, om der skal indsamles og undersøges spilkonsoller og eventuelle andre effekter fra yderligere institutioner.

”Der er desværre ingen tvivl om, at det er en sikkerhedsbrist fra vores side, og at vi ikke har været tilstrækkeligt opmærksomme på de risici, der er forbundet med kriminalforsorgens spilkonsoller,” siger Thorkild Fogde.

”Nu undersøges det, hvor stort problemets omfang er, og hvad det konkret er for materiale, der måtte ligge på maskinerne. Samtidig skal vi selvfølgelig sikre, at det ikke kan ske igen,” siger direktøren.

Indsatte i lukkede fængsler og arresthuse må ikke medbringe egen elektronik, men kan købe eller leje for eksempel spilkonsoller af Kriminalforsorgen. Konsollerne er sikret, så der ikke er nogen form for netadgang, men det har altså alligevel været muligt for nogle indsatte at lægge radikaliseret materiale på konsollerne.

De konkrete sager er overdraget til politiet, som nu sammen med PET undersøger forløbet, oplyser Kriminalforsorgen.

 

Fængsel finder radikaliseret materiale på spilkonsoller

Kriminalforsorgen.dk, 26-04-2018

Der har natten til onsdag den 25. april været brand i KiF Københavns lokaler på Østerbro i København. Der var ingen personer tilstede i kontorerne, men der er sket ganske omfattende skader på bygningen, oplyser Kriminalforsorgen.

 

Vestre Fængsel indfører røntgenscannere i indsatsen mod indsmugling af mobiltelefoner og narkotika

Kriminalforsorgen.dk, 24-04-2018

Kriminalforsorgen øger indsatsen mod indsmugling og besiddelse af ulovlige genstande i fængslerne. Det næste år forsøger Vestre Fængsel sig med en røntgenscanner, som personalet kan anvende på indsatte og deres besøgende ved konkret mistanke om, at de skjuler ulovlige genstande, oplyser Kriminalforsorgen.

Det er især mobiltelefoner, der er i søgelyset, og forsøget er en del af Justitsministeriets tiltag mod mobiler i fængslerne. Mobiltelefonerne bliver mindre og mindre, og kreativiteten ved indsmugling af narkotika i fængslerne bliver større og større, skriver Kriminalforsorgen.

Café Exit

*|LIST:EMAIL|*