Hygge over spil og slikskål i brætspilscaféenHver anden onsdag aften bliver der hygget og spillet spil rundt om bordene i caféen i Saxogade 5 i København, mens der nippes til skålene med slik og chips. Ved et bord sidder en gruppe, meget koncentrerede, mens de indimellem lige skal tjekke reglerne. De er i gang med Viking Raiders – et af de mere avancerede brætspil. Ved et andet bord er man i gang med Rummikub. En er øvet, en anden spiller det for første gang. Her kan alle være med. Deltagerne er tidligere indsatte og frivillige. Café Exits brætspilscafé så dagens lys i efteråret. Det er Lukas, der har taget initiativet – bl.a. fordi han under fængselsopholdet oplevede, hvordan brætspil kan befordre et godt socialt samvær. Næste brætspilscafé holdes onsdag den 22. marts kl. 18-21 i Café Exit, Saxogade 5, 1662 København V. • Læs mere om brætspilscaféen.
Ny offerundersøgelse: Frygten for kriminalitet er rekordlavBekymringen for at blive udsat for kriminalitet blandt danskere er rekordlav – den har ikke været lavere de seneste omkring 50 år, skriver Det Kriminalpræventive Råd – med henvisning til en ny offerundersøgelse, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag i samarbejde med Københavns Universitet. Offerundersøgelsen viser, at danskerne ikke har været mere trygge i årtier. Kun 9 procent er ”ofte” eller ”næsten hele tiden” bekymret for personligt at blive udsat for kriminalitet. Tilsvarende er 13 procent af danskerne ”meget” bekymret for vold og anden kriminalitet i samfundet. Det er det laveste niveau siden de første målinger for omkring 50 år siden, skriver Det Kriminalpræventive Råd. ”Danskerne er meget trygge; ganske få er bekymrede for at blive udsat for kriminalitet. På specifikke steder, fx S-togstationer, stier og udsatte boligområder, er der problemer med utryghed, og det skal vi som samfund tage seriøst og sætte målrettet ind, men det er afgørende, at samfundsdebatten tager afsæt i realiteterne. Trygheden er på et historisk højt niveau, siger Det Kriminalpræventive Råds formand, Erik Christensen. Selvom langt de fleste danskere er trygge, er der udfordringer på specifikke områder. Kvinder bekymrer sig oftere om at blive udsat for kriminalitet end mænd, og unge på 16-24 år er tilsvarende mere bekymrede end ældre aldersgrupper, viser offerundersøgelsen. Offerundersøgelsen blev offentliggjort af Det Kriminalpræventive Råd den 8. marts, men allerede den 27. januar blev den offentliggjort på Justitsministeriets hjemmeside. Ministeriet udsendte dog ikke – i modsætning til tidligere år – ikke en pressemeddelelse om offerundersøgelsen.
Kultureftermiddagen i Odense er aflyst i martsCafé Exit er desværre nødt til at aflyse kultureftermiddagen i Odense onsdag den 29. marts. Det skyldes ombygning af sognehuset ved Sct. Hans Kirke. Næste kultureftermiddag holdes onsdag den 26. april.
Café Exit holder generalforsamling den 17. aprilCafé Exit holder ordinær generalforsamling mandag den 17. april 2023 kl. 19.00 i Apostelkirkens menighedslokaler, Saxogade 13, 1662 København V. Den foreløbige dagsorden kan hentes på dette link. Her finder du også tidsfrister for opstilling af kandidater og indsendelse af forslag. Den endelige dagsorden offentliggøres her på hjemmesiden senest den 10. april 2023.
Om Café ExitCafé Exit er en forening, der arbejder for at støtte indsatte og tidligere indsatte til at leve som aktive mennesker uden kriminalitet. Det gør vi gennem en række tilbud, der bl.a. omfatter kultureftermiddage, gældsrådgivning, mentorforløb, rådgivning om job og uddannelse, bisidderfunktion, samtaler med frivillige terapeuter, workshops og meget mere. Café Exit har afdelinger i København, Odense og Aarhus. Ud over de faste medarbejdere er der tilknyttet omkring 130 frivillige, som hjælper med en række aktiviteter i og uden for fængslerne. Du kan læse mere om vores arbejde på CafeExit.dk – og på Facebook kan du løbende følge med i, hvad der sker i vores afdelinger i København, Odense og Aarhus. Du kan støtte Café Exits arbejde ved at blive medlem eller ved at sende et gavebidrag. |