Café Exit på Folkemødet: Debat om manglen på fængselsbetjente

Café Exit på Folkemødet: Debat om manglen på fængselsbetjente

Manglen på fængselsbetjente går ud over det resocialiserende arbejde i fængslerne. Det var der bred enighed om blandt deltagerne i en paneldebat ved Folkemødet på Bornholm i sidste uge. Deltagerne var folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, og Tom Hansen, der er projektmedarbejder i Café Exit, medlem af Fangekoret Tom Hansen. Han har tidligere afsonet en dom på syv år.

Mødet blev holdt på initiativ af Fængselsforbundet, og anledningen er den videokampagne, Café Exit lancerede for nogle uger siden med titlen ”Flere fængselsbetjente, ja tak!”. Her fortæller seks tidligere indsatte om det arbejde, fængselsbetjente udfører – og at det har store konsekvenser for indsatte, at der mangler fængselsbetjente. ”Jeg vil gerne have flere fængselsbetjente, fordi det giver bedre forhold under afsoningen, og fængslet bliver et mere trygt sted at være,” fortæller Tom Hansen i videoen.

Efter paneldebatten sang Fangekoret under ledelse af Louise Adrian til stor begejstring for de fremmødte.


Åbningstider i sommerferien

En del af Café Exits faste aktiviteter er lukket ned i sommerferien. Læs mere nedenfor.

København

Caféen i Saxogade holder som udgangspunkt åbent hele sommeren i de normale åbningstider. På grund af ferieafvikling opfordres der til, at man laver konkrete aftaler, hvis man ønsker rådgivning indenfor et specifikt område.

Madklubben kører som sædvanlig om torsdagen.

Der holdes ikke kultureftermiddag i juli.

Odense

Caféen i Nørregade holder lukket i hele juli måned, og der holdes ikke madklub eller kultureftermiddag i juli.

Aarhus

Caféen i Vestergade holder lukket fra mandag den 11. juli til den 1. august. Madklubben holder lukket i uge 26-31. Næste madklub holdes tirsdag den 9. august.


Café Exit mangler donationer: Hjælp os med at komme i mål

Café Exit er en frivillig social organisation, der de seneste 15 år har hjulpet mange med en fængselsdom til at lægge kriminaliteten bag sig og komme videre med et liv, der skaber værdi både for den enkelte og for samfundet.

Vi har hvert år brug for, at 100 personer (eller flere) giver en donation på mindst 200 kroner. Donationerne er vigtige, da de giver os mulighed for at søge offentlige midler til vores projekter, så vi kan hjælpe endnu flere til et liv uden kriminalitet.

Brug dette link, hvis du vil hjælpe os med at nå i mål. Du kan betale med både kort og MobilePay. Ønsker du fradrag for din donation, skal du huske at oplyse cpr. Vi beskytter dine data jf. GDPR og videregiver kun oplysninger om donationer til SKAT ved ønske om fradrag.


Om Café Exit

Café Exit er en forening, der arbejder for at støtte indsatte og tidligere indsatte til at leve som aktive mennesker uden kriminalitet. Det gør vi gennem en række tilbud, der bl.a. omfatter kultureftermiddage, gældsrådgivning, mentorforløb, rådgivning om job og uddannelse, bisidderfunktion, samtaler med frivillige terapeuter, workshops og meget mere.

Café Exit har afdelinger i København, Odense og Aarhus. Ud over de faste medarbejdere er der tilknyttet omkring 130 frivillige, som hjælper med en række aktiviteter i og uden for fængslerne.

Du kan læse mere om vores arbejde på CafeExit.dk – og på Facebook kan du løbende følge med i, hvad der sker i vores afdelinger i København, Odense og Aarhus.

Du kan støtte Café Exits arbejde ved at blive medlem eller ved at sende et gavebidrag.


Kommende begivenheder


    Café Exit

    *|LIST:EMAIL|*