Bent Dahl Jensen,
Får en indsat i Kragskovhede Fængsel hovedpine midt om natten, så kan man risikere, at personalet først skal sende en taxa til vagtlægen i Hjørring 30 kilometer væk. Før personalet kan udlevere medicinen til den indsatte, skal det nemlig godkendes af en læge, skriver DR Nyheder.
Det sker som følge af en indskærpelse af reglerne, der skal sikre, at der ikke sker fejl i medicinhåndteringen.
Men det giver både ekstraarbejde og koster flere penge, og det er ressourcespild. Det mener fængselsbetjentenes tillidsrepræsentant Karsten Pedersen. Han har regnet på, hvor meget det koster fængslet. ”Vi bruger et årsværk, en betjent om året, på at uddele medicin. Den tid kunne vi bruge meget bedre,” siger han til DR Nyheder.
• Læs hele artiklen på DR Nyheder
Fængselsforbundet skriver om det samme emne i en artikel den 21. november 2019:
Tidligere kunne Kriminalforsorgens institutioner opbevare forskellige typer af medicin, så de stod klar, hvis en indsat havde brug for det. Sådan er det ikke længere. Med den nye medicinpraksis må fængsler og arresthuse kun udlevere medicin, som specifikt er ordineret til den pågældende patient, skriver Fængselsforbundet.
Det betyder, at alt ekstra medicin skal smides ud, hvorefter der skal hentes ny medicin, når der er behov for det. Det gælder selv, hvis der er tale om hovedpinetabletter. I weekenden fik reglerne den konsekvens, at Roskilde Arrest måtte bruge flere timer på at skaffe medicin til en indsat.
• Læs hele artiklen på Fængselsforbundets hjemmeside
URL: https://cafeexit.dk/skaerpede-medicinkrav-giver-ekstraarbejde-i-faengslerne-tiden-kunne-vaere-brugt-bedre/