Madklubber og kultureftermiddage aflyses indtil videre – Aftal tid, hvis du har brug for en samtale

Madklubber og kultureftermiddage aflyses indtil videre – Aftal tid, hvis du har brug for en samtale

Som følge af de nye restriktioner, der er meldt ud for at bremse spredningen af corona-virus, bliver madklubber og kultureftermiddage aflyst fra onsdag den 9. december – og indtil videre. Det betyder, at vi desværre også må aflyse den planlagte jule-kultureftermiddag i København torsdag den 17. december.

Åbent for samtaler og rådgivning – men aftal tid i forvejen

Brugere kan fortsat benytte vores tilbud om samtaler og rådgivning, men det er vigtigt, at man på forhånd aftaler en tid med den enkelte medarbejder, så vi undgår, at der bliver trængsel.

 

KONCEPT X: En bevægelse for samarbejde i fængsler og ud

Koncept X er en bevægelse fra individ til fællesskab, det handler om at skabe en fælles uddannelseskultur, hvor man smitter med det gode. Det foregår i et samarbejde mellem Café Exit, Kriminalforsorgen, indsatte og øvrige interessenter – og med økonomisk støtte fra Østifterne.

I processen med at skabe denne uddannelseskultur er der udviklet et koncept, som gør det muligt at arbejde systematisk med skabelsen af en samarbejds- og læringskultur. Dette koncept, der centrerer sig omkring tilbagevendende workshopprocesser, kalder vi Koncept X som arbejdstitel, idet vi ønsker at inddrage indsatte og andre i at tone projektets identitet gennem blandt andet navngivning og visualisering.

Udover de tilbagevendende workshops er der også givet støtte til at afledte projekter kan hjælpes i gang. De afledte projekter er en vigtig og integreret del af konceptet, både i forhold til at sikre forankringen i Kriminalforsorgen og i forhold til at føre konceptet videre ud i samfundet. De afledte projekter bygger også på samskabelse og at ”smitte med det gode”.

 

 

 

 

Kvindefængsel i Jyderup 2021 – en ny begyndelse

Kvinder udgør kun ca. 5 % af de indsatte i danske fængsler. I Café Exit fylder de mere, ikke mindst takket være den flittige indsats af Café Exits kvindeklub, der i 10 år har besøgt fængslernes kvindeafdelinger og skabt positive fællesskaber med udgangspunkt i kreativt arbejde.

I 2021 åbner et nyt fængsel kun for kvindelige indsatte i Jyderup. I den forbindelse har Café Exit modtaget en donation fra Oak Foundation Denmark, så vi kan bidrage bedst muligt til at skabe gode rammer for de kvindelige indsatte. Café Exit har fokus på, at det både handler om at skabe viden om kvindelige indsattes behov, og at skabe opbakning og motivation hos alle parter. Dette kan kun ske gennem samarbejde med de kvindelige indsatte, Kriminalforsorgen og andre myndigheder og organisationer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview med Fangekorets leder: Bag enhver forbryder gemmer der sig et menneske

”Jeg betragter mig som en slags tingfinder. Jeg leder efter talenter og godhed i de mænd, som samfundet ellers har forkastet. Og det giver mig en fantastisk glæde at se dem synge og smile, når de bliver klappet ad. Alle andre steder føler de sig måske lig med deres forbrydelse, men sangen gør dem frie og mindre ensomme,” siger Fangekorets leder, Louise Adrian, i et interview i Kristeligt Dagblad den 16. november i anledning af hendes bog om Fangekoret.

”Sang er faktisk et fantastisk værn mod ensomhed. Det mærker vi andre jo også i øjeblikket i hele samfundet, hvor mange nu også har oplevet en lille flig af, hvad det vil sige at føle sig fanget og isoleret. Og pludselig kommer fællessangprogrammerne i fjernsynet og hjælper os lidt ud af ensomheden. Sådan har vi gjort i Fangekoret i 26 år,” siger Louise Adrian.

Bogen, Mit liv med Fangekoret, er udgivet på forlaget Indefra. Den er på 212 sider og koster 195 kroner + forsendelse. Den kan bestilles ved henvendelse til toh@cafeexit.dk.

Artiklen i Kristeligt Dagblad kan læses her (betalingsartikel)

 

• Du kan støtte Café Exits arbejde ved at blive medlem eller ved at sende et gavebidrag.


Kommende begivenheder


    Café Exit

    *|LIST:EMAIL|*