Madklubber i København, Odense og Aarhus

Madklubber i København, Odense og Aarhus

Før sommerferien åbnede Café Exit i Aarhus sin madklub efter corona-pausen, og hver tirsdag svinger Leif grydeskeen og serverer lækre retter (billedet). Dermed er der igen åbent i madklubberne i alle tre afdelinger. (Foto: Anders Brinck Rosenholm)

I København er der madklub hver torsdag kl. 16-19 i caféen Saxogade 5, 1662 København V.

I Odense er der madklub den anden torsdag i måneden kl. 15-19 i caféen, Nørregade 37, 5000 Odense C.

I Aarhus er der madklub hver tirsdag kl. 16-19 i caféen, Vestergade 43, 8000 Aarhus C

 

Fængselshåndbogen: En bog med yderst relevante oplysninger om alt fra anholdelse til løsladelse

”Fængselshåndbogen” hedder en ny bog, der udkom i august – med undertitlen ”En guide til pårørende og indsatte”. Og den indeholder værdifuld information for alle, som ønsker at vide mere om, hvad der sker, når en person står over for hele retsmaskineriet – og måske senere skal afsone en fængselsdom.

Den er skrevet af freelancejournalist Andreas Rasmussen, som selv har været fængslet tre gange. Han fortæller, at han har baggrund i det autonome miljø på Nørrebro, og har været anholdt flere gange i forbindelse med politiske aktioner, demonstrationer og husbesættelser. I to tilfælde har han været varetægtsfængslet – i henholdsvis 10 og 68 dage (heraf 40 dage i isolation). Herudover har han afsonet en dom på 10 dages fængsel.

Bogen gennemgår – først i korte træk og siden meget detaljeret – hvordan en straffesag kører – lige fra anholdelsen, grundlovsforhøret, varetægtsfængslingen til sagens behandling i retssalen. Det mærkes tydeligt, at forfatteren selv har været det hele igennem og mærket det på egen krop. Hele vejen igennem fortæller han, hvad man har ret til, hvordan man kan bruge tiden under varetægtsfængslingen, muligheden for at få en besøgsven eller at tale med præsten, imamen eller psykologen. Og meget mere af den slags.

Der er også et kapitel, der særligt henvender sig til pårørende, herunder deres mulighed for at besøge den indsatte. Et andet kapitel indeholder oplysninger om foreninger, netværk og organisationer i civilsamfundet, hvor indsatte, tidligere indsatte og pårørende kan få hjælp og vejledning – heriblandt Café Exit. Endelig er bogen forsynet med en meget nyttig ordbog over en række begreber fra rets- og fængselsvæsenet, som det er godt at kende.

Bogen kan downloades gratis som PDF-fil fra dette link.

 


Du kan støtte Café Exits arbejde ved at blive medlem eller ved at sende et gavebidrag.


Kommende begivenheder


    Café Exit

    *|LIST:EMAIL|*