Frivillige pakkede krea-poser til indsatte kvinder

Frivillige pakkede krea-poser til indsatte kvinder

Frivillige fra Café Exit plejer at holde kreative workshops for kvinder i fængslerne i Horserød og Jyderup hver måned. Men på grund af de gældende corona-restriktioner har det ikke været muligt i nogen tid.

Det har dog ikke begrænset kreativiteten blandt Café Exits frivillige i kvindearbejdet. Forleden pakkede de 20 poser til indsatte kvinder i Horserød Fængsel.

I hver pose var der et håndskrevet haikudigt samt et brev, der beskrev det øvrige indhold:

Tegn og mal: Du får tusser og 3 mandalaer, som du kan sidde og male, mens du hører musik, eller sidder og hygger dig med en anden.

Leg med ord: Du får limstift, papir og karton og et ark, der hedder Skriv et haikudigt. Du kan skrive det i hånden med en tusch og sætte det på et stykke karton som et postkort og tegne på det. Nogle af os har skrevet til jer, og vi vil rigtig gerne se nogen af jeres. Vi skal nok tage dem med op til jer igen. Måske har du lyst til at skrive sammen med en anden. Så kan I læse jeres digt op for hinanden.

Håndarbejde: Du får garn og strikkepinde og en opskrift på en nem karklud. Det kan være hyggeligt at sidde sammen og strikke, og vi sender forskellige opskrifter, så kan I se, hvilken der er mest spændende.

Krea-poserne er på vej til Horserød, og næste mål er at sende lignende krea-poser til indsatte kvinder i Jyderup Fængsel.

 

Åbent for samtaler, men ingen kultureftermiddage og madklubber indtil videre

Der er fortsat åbent for samtaler og rådgivning i Café Exit, men det er vigtigt, at man på forhånd aftaler en tid med den enkelte medarbejder, så vi undgår, at der bliver trængsel. Du kan finde telefonnumre og mailadresse ved at klikke på “Medarbejdere” i den røde bjælke i toppen af hjemmesiden.

Desværre har de seneste ændringer af corona-restriktionerne ikke ændret vilkårene for vores øvrige aktiviteter. Vi kan fortsat ikke holde madklubber og kultureftermiddage. Når forårsvejret bliver lunere, vil vi forsøge at holde nogle udendørsarrangementer med et begrænset antal deltagere, så vi overholder de gældende anbefalinger.

 

Fangekoret medvirker i tv-gudstjeneste

Fangekoret under ledelse af Louise Adrian medvirker i en tv-gudstjeneste, der sender på DR1 søndag den 7. marts kl. 10.15-11.15. Gudstjenesten sendes fra Sortebrødre Kirke i Viborg, og prædikant er arresthuspræst Eva-Maria Schultz. Det er corona-gudstjeneste uden menighed, hvor Fangekoret synger for på salmerne.

 


Du kan støtte Café Exits arbejde ved at blive medlem eller ved at sende et gavebidrag.

 

Café Exit

*|LIST:EMAIL|*