Bent Dahl Jensen,
Markant flere personer end tidligere opfatter sig selv som værende socialt udsat, viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Rådet for Socialt Udsatte.
Stigningen af personer, der opfatter sig selv som værende socialt udsat, findes både blandt de 18-34-årige, hvor tallet blandt de adspurgte er steget fra 5 % i 2015 til 14 % i 2017, og de 35-55-årige, hvor tallet er steget fra 9 % i 2015 til 16 % i 2017.
”En af de ting, der springer mig i øjnene i den her holdningsundersøgelse, er, at vi har en voksende gruppe af mennesker i vores samfund, som af den ene eller anden grund, føler sig sat uden for fællesskabet. Det er et stort problem for sammenhængskraften, fællesskabsfølelsen og solidariteten i vores samfund,” siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, i en pressemeddelelse.
Over en tredjedel af de adspurgte er ”helt enig” i, at social udsathed er et problem i Danmark – andelen er dog faldet fra 37-38 % i 2013 og 2015 til 35 % i 2017. Det er især personer, der stemmer på ”rød blok, der mener det. 49 % af de adspurgte, som stemmer på ”rød blok”, er ”helt enig” i, at social udsathed er et problem i Danmark, mens kun 16 % af de adspurgte, der stemmer på ”blå blok”, deler det synspunkt.
URL: https://cafeexit.dk/flere-end-tidligere-ser-sig-selv-som-socialt-udsatte/